Auto van de toekomst – nieuwe ontwikkelingen auto:

De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal steeds meer uitgebreide informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel andere voorzieningen zullen door een telematicacomputer via verschillende kanalen de auto in gebracht en steeds verbeterd worden. Een reservatie plaatsen bij een restaurant zal vanuit de auto Steeds gemakkelijker en uitgebreider worden. Met autopech zullen praatpalen steeds meer overbodig worden en uiteindelijk verdwijnen. Veel problemen kunnen over afstand met software worden opgelost. Gegevens van de bestuurder, zoals rijstijl, de afstelling van het stuur en de stoel en de achteruitkijkspiegels worden opgeslagen in een geheugen en op elk ogenblik geactiveerd worden. Het plezier in het rijden zal dus erg stijgen. Door het comfort binnen de auto zal het gaan functioneren als een tweede thuis of kantoor. Waar men uiteindelijk niet meer achter een stuur zal hoeven plaatsnemen maar de auto een zelf rijdende auto zal zijn.

Elektronica en de auto van de toekomst:

Elektronica doet het voor u! Het is algemeen bekend dat elektronica in een auto niet bepaald kosten drukkend is. Het is zelfs zo dat de elektronica in een auto tegenwoordig een derde van de totale productie kosten vormt. Toch neemt het gebruik er van toe. Je kan dan ook erg veel met elektronica in een auto. Vroeger vond je de elektronica vooral onder de motorkap. Dat is nu anders, en zal steeds blijven toenemen. Niet dat de elektronica alleen onder de motorkap toeneemt, het zit steeds meer door de hele auto. Even wat voorbeelden waar de auto elektronica al dan niet voor gebruikt word en gebruikt kan worden. De gegevens op het dashboard worden op de voorruit zichtbaar gemaakt, zodat de bestuurder niet meer naar beneden hoeft te kijken en zijn ogen beter op de weg kan houden. Verstelbare pedalen. Een voor iedere zitplaats afzonderlijke temperatuursregeling die ook de luchtvochtigheid regelt. De gordels en de airbags kunnen samen werken en reageren op de ernst van de botsing. Als de auto geopend wordt zullen de gegevens van de bestuurder worden doorgevoerd en zullen de pedalen en de stoel zichzelf afstellen. Geen reserve wiel. De spanning van de banden wordt automatisch gemeten en als de druk langzaam afneemt word dat gemeld. Sommige banden hebben een vloeistof en die dicht het gat van binnen onder het rijden.

Auto van de toekomst steeds stiller:

Stilte! Stilte is iets kostbaars in onze maatschappij waar, door gebrekkige infrastructuur bijna iedereen wel in de buurt woont van een snelweg of een drukke straat. Een auto van dertig jaar geleden maakt evenveel lawaai als tien auto’s van nu. Denk hierbij ook aan de elektrische / hybride auto’s. Voor de bestuurder is de stilte van zijn auto erg voordelig omdat door het geluid van de auto stress ontstaat.Dat is dan weer in het voordeel van de verkeersveiligheid.